STC Ads

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het doen van je administratie een belangrijk onderdeel van het runnen van dit bedrijf. Goed overzicht in je administratie zorgt voor een goed beeld van de financiële gezondheid van je bedrijf. AXP Direct is een administratiekantoor dat jouw administratie voor je uit handen kan nemen. Benieuwd naar de voor- en nadelen? Wij zetten ze voor je op een rijtje zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Zelf administratie doen: de voordelen

De administratie is een noodzakelijk kwaad binnen een bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, of om het uit handen te geven aan een administratiekantoor in Amsterdam.

Kostenbesparing

Zelf je administratie doen heeft verschillende voordelen, zoals onder andere kostenbesparing. Je hoeft immers geen administratiekantoor in te huren of een medewerker voor de administratie aan te nemen. Dit is vooral voordelig wanneer je een klein bedrijf hebt of een startup bent met een beperkt budget.

Directe controle

Je hebt meer controle over alle financiële transacties en gegevens wanneer je jouw eigen administratie doet. Op elk moment heb je inzicht in je financiële situatie zonder te hoeven wachten op rapportages van derden.

Inzicht in je bedrijf

Een goed beeld van je bedrijf is belangrijk. Door zelf de administratie te doen begrijp je beter waar je geld naartoe gaat en waar je eventueel kunt besparen.

Flexibiliteit

Doordat je niet afhankelijk bent van externe partijen kun je de administratie doen op je eigen tempo en volgens je eigen schema. Je hebt geen deadlines waarvoor de administratie aangeleverd moet zijn, buiten de deadline van de belastingdienst natuurlijk.

Nadelen van zelf administratie doen

Ondanks dat er best een aantal voordelen zijn bij het doen van je eigen administratie, heeft het ook een aantal nadelen.

Tijdrovend

Administratie neemt veel tijd in beslag. Helemaal wanneer je niet zo thuis bent in boekhoudkundige processen. Dit is tijd die je ook had kunnen besteden aan andere belangrijke bedrijfsactiviteiten.

Risico op fouten

Als ondernemer heb je vaak geen diepe kennis over het doen van de administratie. Dit zorgt voor meer kans op fouten en uiteindelijk kans op financiële verliezen met de belastingdienst.

Stress en overbelasting

Elke ondernemer heeft een chronisch gebrek aan tijd. Vooral in drukke periodes of bij complexe financiële situaties kan het doen van de administratie zorgen voor stress en overbelasting.

Gebrek aan expertise

Als je geen boekhoudkundige achtergrond hebt, mis je mogelijk de expertise om complexe financiële situaties en regelgeving te begrijpen en correct toe te passen. Bovendien verandert de regelgeving af en toe, iets waar een boekhoudkantoor altijd van op de hoogte is, terwijl jijzelf dat misschien niet snel genoeg door hebt.

zelf administratie doen

Leren hoe je zelf je administratie kunt doen

Zie je meer voor- dan nadelen bij het zelf doen van je administratie? Dan kun je overwegen om hier meer over te leren zodat je het doen van de administratie goed aan kunt pakken. Zo kun je bijvoorbeeld een boekhoudcursus volgen om de basisprincipes van boekhouding en administratie te leren. Ook kun je boekhoudsoftware aanschaffen. Deze tools helpen je vaak bij het beheren van de financiën en zorgen voor meer overzicht in je administratie.

Administratie uitbesteden: de voordelen

Het uitbesteden van de administratie biedt een aantal voordelen, zoals tijdsbesparing, expertise en nauwkeurigheid en up-to-date kennis.

Tijdsbesparing

Een van de grootste voordelen is misschien wel de tijdsbesparing. De tijd die je overhoudt kun je besteden aan belangrijke aspecten van je bedrijf, zoals groei en klantrelaties.

Expertise en nauwkeurigheid

Een administratiekantoor zoals AXP Direct werkt enkel met professionals die veel kennis en ervaring hebben. Ze zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en boekhoudkundige procedures. Dit zorgt voor meer nauwkeurigheid en een kleinere kans op fouten bij het doen van de administratie.

Up-to-date kennis

Administratiekantoren blijven op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving, zodat je zeker weet dat je administratie altijd voldoet aan de wettelijke eisen.

Financieel advies

Naast het beheren van je administratie kan een administratiekantoor ook waardevol financieel advies bieden en helpen bij strategische beslissingen. Dankzij hun ervaring met zowel grote als kleine bedrijven zien ze soms kansen en mogelijkheden die je zelf niet gezien had.

Uitgebreide rapporten en analyses

Bij een administratiekantoor ontvang je met regelmaat een rapport, zodat je elke maand inzicht hebt in je cijfers en financiële gezondheid van je bedrijf.

Nadelen van administratie uitbesteden

Je zou bijna denken dat er geen nadelen zijn aan het uitbesteden van de administratie. Het zijn er dan ook niet veel, maar toch zijn er enkele nadelen.

Kosten

Het uitbesteden van de administratie aan een administratiekantoor kost geld. Dit kan, vooral voor kleine bedrijven die geen groot budget hebben, te duur zijn. Daarom is het goed om de voordelen af te wegen tegen de kosten van het inschakelen van een administratiekantoor.

Afhankelijkheid

Je bent afhankelijk van de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van het administratiekantoor. Wanneer er vertragingen plaatsvinden bij het administratiekantoor kan dat gevolgen hebben voor jouw administratie en bedrijfsvoering.

Zelf doen of uitbesteden?

De keuze tussen zelf je administratie doen of deze uitbesteden hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, tijd, en de complexiteit van je administratie. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Het zelf doen van je administratie kan kosten besparen en meer controle bieden, maar het kost tijd en vereist nauwkeurigheid en kennis. Het uitbesteden van je administratie kan tijd besparen en professionele expertise bieden, maar het brengt kosten met zich mee en kan leiden tot verlies van controle. Overweeg je behoeften en mogelijkheden zorgvuldig om de beste keuze voor jouw bedrijf te maken.

 

STC Ads

Geen reacties gevonden!